Karur Vysya Bank PO Exam Reasoning Paper

Karur Vysya Bank PO Exam Reasoning Paper is listed below. Candidates who are appearing for Probationary Officer exam in Karur Vysya bank can read this Question paper and get benefited.

Karur Vysya Bank PO Exam Sample Paper – Reasoning

Section : Reasoning

1.How many meaningful English words can be formed with the letters MASTE using each letter only once in each word ?
(1) None (2) One (3) Two (4) Three (5) More than three
(Ans: 3)

2.Four of the following five are alike in a certain way and so fonn a group. Which is the one that does not belong to that group?
(1) 78 (2) 48 (3) 72 (4) 54 (5) 42
(Ans: 2)

3.In a certain code SAFER is writ­ten as 5@3#2 and RIDE is writ­ten as 2©%#. HowisFEDS writ­ten in that code?
(1) 3#©5. (2) 3@%5 (3) 3#%5 (4) 3#%2 (5) None of these
(Ans: 3)

4.Pointing to a woman Nirmal said, She is the daughter of my wife’s grandfather’s only child”. How is . the woman related to Nirmal ?
(1) Wife (2) Sister-in-law (3) Sister (4) Data inadequate (5) None of these
(Ans: 4)

5.Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does . not belong to that group?
(1) Sweet (2) Cake (3) Pastry (4) Bread (5) Biscuit.
(Ans: 1)

6.In a certain code CONFUSED is written as EMNBEFlV. How is SECLUDED written in that code?
(1)RDBKEFEV
(2) KBDRCDCT
(3) KBDREFEV
(4) MDFTCDCT
(5) None of these
(Ans: 3)

7. What should come next in the following letter series? Z X V T R P N L J Y W U S Q 0
(l)M (2)K (3)H (4)J (5) None of these
(Ans: 1)

8. How many such digits are there in the number 9254716 each of which is as far away from the beginning of the number as when the digits are’rearranged in ascending order ?
(1) None (2) One (3) Two ,II (4) Three (5) More than three
(Ans: 2)

9. In a certain code language ‘bring .1 the white’ board’ is written as ‘ka na di pa’ and ‘white and black board’ is written as ‘na di sa ra’. How is ‘the’ written in that code?
(1) ‘ka (2) pa (3) ka or pa (4) Data ihadequate (5) None of these
(Ans: 3)

10. Among B, F, J, K and W each having a different weight, F is heavier than only J. B is heavier than F and W but not as heavy, as K. Who is the third heaviest?
(1) B (2) F (3)K (4)W (5) None of these
(Ans: 4)

Directiohs (11- 16) : Study the following arrangement carefully and answer the questions given below:

Y48A@DF3#RNIM©WP 5J2E5Z*6Q87$RU9IK

11. Which of the following is the seve· enth to the right of the ‘hmeteenth from the right end of the above. arrangement? .
(1) 1 (2) D (3)Z (4) $ (5) None of these
(Ans: 3)

12. Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the above arrange­ment and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
(I) D#A (2)JWE (3) 562 (4) $98 (5)RM3
(Ans: 2)

13. How many such consonants are there in the above arrangement each of which is immediately pre­ceded by a symbol and immedi­ately followed by a letter 1
(1) None (2) One (3) Two (4) Three (5) More than three
(Ans: 5)

14. How many such numbers are there in the above arrangement each of which is immediately pre­ceded by a letter and immediately followed by a symbol ’1
(1) None (2) One (3) Two (4) Three (5) More than three
(Ans: 3)

15. What should come next in the following series based on the, above arrangement?
8@D #Nl W1>J 5*6
(1) 7HU. (2) 7$U (3) 7#9 (4) B$# (p) None of these
(Ans: 1)

16. If all the numbers are dropped from the above arrangement. which of the following will be the fourteenth from the left end? ”
(1) W (2) P (3) $ (4)J (5) None of these
(Ans: 4)

Do visit us for more information regarding Karur Vysya Bank PO Exam Reasoning Paper , Bank exam solved papers , Bank exam question & answer

Get Indianbanksguide.com News to your E-mail :

If you feel that there is any information presented on the above post which is not accurate or changed now, please add to the information using the comment form. We would be thankful if you help improve the information present in this page by leaving your comments.

0 comments ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment